Now that’s more like it!

Even een korte recap van een meer geslaagde waarneemavond. Kijker naar buiten tijdens schemer. Gekeken van plm 21u tot 23u. Score: Mars, M44, Double Cluster, Hyaden, M37, M38, M42 (Orionnevel), M45 (Pleaiden), M81 & M82 (Bode’s Nebula) , Melotte 111, Saturnus en bijna M51 (Whirlpool  Galaxy) maar die lukt nog niet. Dus die bewaar ik voor een volgende keer.

M51 Whirlpool Galaxy

Al met al een aardig stapeltje Messier objecten dus. En nog wat los spul gezien tijdens het lekker ‘browsen’ met mijn nieuwe 32mm plossl oculair welke ik voor een geeltje op de kop tikte vandaag van een Astroforum-lid. Even snel opgehaald natuurlijk en hij kwam vanavond goed van pas want dankzij dat ding vond ik M81 & M82 nu makkelijker. Dat ding gaat me meer voordeel opleveren weet ik nu al.

Nieuwste aanwinst: 32mm TS "Super" widefield oculair

You may also like...