Galaxy hoppen

Vandaag een nieuwe sport ontdekt: Galaxy Hoppen. Variant op starhoppen. Mede mogelijk gemaakt dankzij het 32mm oculair wat me echt veel zoekgemak oplevert.

Een lijstje dan maar: M51 Pinwheel Galaxy/Draaikolknevel, M94 een ander stelsel op 14 tot 30 miljoen lichtjaar afstand…., stelsel M106 op 21-25 miljoen lj. Daarna een sprong gemaakt naar M3, een bolhoop van zo’n 500.000 sterren gevolgd door M53 een andere bolhoop. En daar toch ‘in de buurt’ naar het zogenaamde Blackeye Galaxy M64 gezocht en gevonden ook. En vergeten want wel op de route lagen M101 en M63. Dus die moeten nog een keer.

Dus veel gezien of meer….waargenomen. Het valt me altijd weer tegen hoe weinig je zien kan. Zeker uit mijn tuintje in de stad. M64 was maar heel zwak, een licht vlekje wat amper opviel. Maar de jacht bevalt me tot nog toe wel het meest van de hele hobby, en dan daarna lezen over wat je gezien hebt.

Wanneer zou de Hubble in de uitverkoop gaan, net als de shuttles? ^_^

You may also like...