Bericht terwijl ik wacht

Even wat typen terwijl de 350d vrolijk weg staat te klikken in de nacht. Momenteel staat hij de dark frames te schieten (om later hot pixels mee uit te poetsen). Alle begin is moeilijk, en deze astrofotografie hobby is zeker niet makkelijk. Maar… ik ben hoopvol want op mijn eerste sessie heb ik M13, M31 en M57 op de CMOS vastgelegd. Allemaal met 10 frames. Van M13 en M31 vergat ik van pure opwinding de dark frames te maken. Maar … het ging goed.

Wat meevalt is dat ik -eenmaal scherpgesteld- makkelijk kan switchen (‘slewen’) naar het volgende object. Dit dankzij het grote FOV van de DSLR. Dus dat viel mee. Scherpstellen kan nog véél beter maar voor nu was ik er even blij mee. Ik wilde eens wat schieten! Wat ook meeviel is uitlijning. Ik heb geen eens een poolzoeker maar kom aardig weg met 12 tot 15 seconden en 30sec kan ik doen maar dan wordt het wat streperiger allemaal. Straks met poolzoeker ben ik voorlopig ‘good to go’ en verder heb ik geen extra’s nodig. Niet nodig, wensen wel natuurlijk hè 😉

Dat is het voor nu. Nog wat darks, en dan ram ik wat shots van de Noord-Amerika Nevel erdoor. Geen idee wat dat gaat worden maar even kijken wattie doet. En dan slapen, morgen stacken.

You may also like...