Nabewerking. Aargh!

Cursusje The Gimp, anyone? Ik ben beland in het nabewerkings-bos en kan per poging een totaal ander resultaat maken. De kern is levels, curves en blurring. Maar  dat is behoorlijk lastig nog. Anyway, hier een vrij harde bewerking van M31. Op ISO1600 heb ik 30 shots van 17 seconden kunnen maken. De seeing was de 20ste echt niet best, en er hing en en toe wat lichte bewolking voor M31. Ben er niet tevreden over, vooral de volgfouten op maar 17 seconden. Die poolzoeker moet eens goed afgesteld worden.

Harde bewerking van M31, de Andromedanevel

 En een wat mooiere bewerking van het Dubbelcluster. De clusters is vrij jong met een paar miljoen jaar en schijnen dus fel wittig of blauwig. De gelige sterren zijn veel groter een ouder wat je leuk ziet op deze foto.

Nieuwe bewerking van het Dubbelcluster

You may also like...