M39 en remake van M27

M27, final edit

En vanavond had ik de poolzoeker goed uit weten te lijnen, het werd helder en dus naar buiten gegaan. Eerst gedoe met de montering die niet mooi volgde terwijl wel mooi op de NCP was uitgelijnd. Bleek de gewichtsverhouding te zijn op de montering. Weer wat geleerd. Daarna ging het tot 25sec redelijk goed met volgen. Niet denderend, maar het was al stukken beter dan vorige keer. Helaas had ik alleen tijd voor M39, halverwege kwamen de wolken alweer. En, gevalletje beetje jammer: Nebulosity 2 welke ik vers had gekocht en geïnstalleerd heeft als vervelende eigenschap by default de RAW stand die ik keurig had aangezet (en had gecontroleerd) op compressed te zetten. Gevolg: weer niet in RAW geschoten zonder dat ik het wist. Balen! Hieronder een eerste snelle stack en lichte bewerking. Vignettering zit er nog in, dat haal ik er nog wel een keer uit.

Eerste stack van M39, dd 31-08-2010

Aan de randen enorme onscherpte, vermoedelijk coma. Al heb ik het niet eerder zo erg gezien! Met CCD Inspector bleek de collimatie ook niet 100%.  Daar moet ook nog wat aan gebeuren.

You may also like...

%d bloggers liken dit: