Goodbye old, hello new!

Na een klein jaar trouwe dienst gaan mijn Celestron C6-N op de Skywatcher EQ5 met Synta volgmotor van de hand. Ervoor in de plaats is er een Meade LXD75 montering met goto, verlichte poolzoeker etc. met daarop een Mead newton telescoop voorzien van 2″ oculair-houder (ik had 1.25″). Een aardige upgrade dus!

Meade LXD75 montering

Deze montering maakt het me mogelijk makkelijker objecten te vinden en unguided schijnbaar ook langer te kunnen volgen. De oude setup kon -met erg goede opstelling & polar alignment- tot maximaal 30 seconden aan. Deze zou in theorie tot tegen de 2 tot 3 minuten aan moeten kunnen. Guided komt 15 tot 30 minuten in beeld. Dat geeft me dus een bak nieuwe mogelijkheden!

Alles zit nu op de powertank, inclusief een 8cm koeler die ik had liggen. Dat zou de spiegel sneller op temperatuur moeten brengen.

You may also like...