Montering met USB

Vandaag had ik wat tijd om te testen met het aansturen van de telescoop montering via een PC en het aansturen van dat en meer (webcam, 350D) via een unpowered USB hub met 5mtr lange USB kabel met repeater. Ik merk liever nu dat het werkt. Of niet.

Aansturen van de montering met Stellarium was een eitje. Dat lijkt te werken maar moet zich nog in ‘het veld’  bewijzen. Afgezien daarvan vraag ik me af wat de meerwaarde is tov de 30.000 objecten in de Autosta #494 van Meade. Daarin zitten al de Messiers, ICs, NGCs en Caldwell’s. Via Carte du Ciel kreeg ik het niet aan de praat. Nog niet.

WxAstrocapture lijkt wat issues te hebben met connecten naar de Vesta Pro webcam zonder voeding op de USB hub. Mogelijk moet ik dus nog een 12v connectie naar de powertank leggen.

Afsluitend heb ik de USB hub op de montering geplaatst en de draad via tie raps vastgemaakt. Met klevend klitteband, fabelhafte uitvinding! Voortaan is het een kwestie van inpluggen in de verlengkabel en apparatuur in de hub en ik ben good to go.

USB hub op de LXD75

Al met al een goedbesteed uurtje dus.

You may also like...