Saturnus van 4 mei 2011. Beste tot nu toe!

Vandaag stond op het programma het (web)cammen van Saturnus. Gebruikte apparatuur:

  • Meade LXD75 met goede pooluitlijning;
  • Meade SN6 newton F5 kijker;
  • DMK21 astro webcam;
  • Klee 2.8x barlow

Die laatste gebruikte ik vorige keer niet, en het scheelt me een enorme slok op een borrel om er een goede barlow tussen te hebben zeg! Ik denk dat ik met een 4x barlow van Televue, en straks de Moonlite focusser, nog veel beter kan. Leuk dat het mogelijk is met deze toch ‘low budget’ set. #onzin

Capturing is gedaan met IC Capture AS 2.2 (DMK software) en Registax 5. Om het stacken flink te versnellen is de hele 3.5GiB grote .avi file vooraf behandeld met Castrator! van Emiel Kraaikamp (site). In totaal zijn voor dit plaatje zo’n 3.100 frames gestacked. Dit ging wonderwel op mijn dual-core 1.6Ghz Atom, wat me 100% meeviel!

Ik had wel last van backlash in de DEC drive maar dat krijg ik wel weg tijdens de geplande revisie van de hele LXD75 later deze zomer.

I give you…..Saturn!

Saturnus op 04 mei 2011 vanuit Hoogland

Volgende wat ik ga tackelen is dat ik nu de kleur mis. Ik zou toch zweren dat die DMK op LRGB stond…

You may also like...