Nieuw spul & Kollase

Het is allemaal enorm licht ’s nachts dus de astronomische zomerstop is aangebroken. De andere hobby, online gamen, begint even de tijd op te slokken en dan is daar natuurlijk nog het bestuur van Publiekssterrenwacht Schothorst in Amersfoort waar veel werk in zit.

Intussen zit de mooie Moonlite focusser op de 6″ newton. Next up: backlash in de DEC as verwijderen want die verstiert momenteel ernstig het scherpstelvermogen (buis beweegt tijdens focuseren waardoor object uit beeld floept –> irritant!).

En na de focuser kwam er gisteren een Baader Hyperion Zoom Mark III zoomoculair langswaaien op het Te Koop gedeelte van astroforum.nl. Daar ben ik opgedoken omdat het zoomoculair wat ik nu heb (TSZ7 7-21mm van Teleskop-Express) niet meer voldoet aan mijn inmiddels verhoogde eisen.

En nu maar wachten op het donker. Dat komt ergens in juli weer terug.

Eind augustus is het in ieder geval weer vroeger donker, en het laatste weekend helemaal aangezien ik dan in Kollase, Duitsland, zit. Zie ook het vorige bericht met de allsky foto van de lucht daar. Schitterend donker, goed gezelschap. Gaat helemaal goedkomen!

You may also like...