Upgrade waarneemplek

Ik zag dat ik in oktober 2009 de waarneemplek aan de Maatweg bij Eemdijk had gepost maar nog niet de nieuwste plek. De waarneemplek aan de Maatweg is ok maar niet super. Vooral omdat er vrij veel (erg veel…) lichtkoepels zijn van met name het Gooi en Amersfoort. Lichtvervuiling dus. #fail

Op zoek gegaan via Google Maps kwam ik uit op een plekje midden in de Flevopolder. Op de Knardijk, stukje van de weg af is een mooie wat bredere plek. Geschikt om te parkeren, rustig, uit het licht van de auto’s (die er amper rijden ’s nachts). Helaas op de dijk en daardoor wel vrij winderig. Maar het is er lekker donker, en je kan er vrij laag gaan.

Waarneemplek Knardijk, Flevopolder

Nou nog wat helder weer. Geen volle maan. In een weekend. Ah… het lot van de astronoom.

You may also like...