Waarneemplannetje

Laat het maar komen dat heldere weer. Misschien is het morgen zover, na dik 2 maanden weer een waarneemavond op de Knardijk. Als het doorgaat wordt het daar een gezellige boel met wat forumleden van Astroforum.nl en sterrenwachtleden.

In voorbereiding alvast wat gelabelled in de S&T Pocket Sky Atlas. De Voermannetjes (open clusters) en wat lastigere NGC galaxies in het herfstvierkant en Andromeda. Ben benieuwd want het wordt de eerste keer ‘met het handje’, dus starhoppen.

Sommige waarnemers werken met lijsten. Ik ben wat pragmatischer en hou van simpel. Bij de Bruna vond ik handige plak-pijltjes type Post-It dus herbruikbaar. De pijlvorm maakt het mogelijk dat ik er de te bekijken objecten mee kan aanwijzen op de kaart. Reuze handig en simpel!

S&T Pocket Sky Atlas met aanwijzers

EDIT: Volgende keer gebruik ik beter geen rode of oranje aanwijzertjes meer want die zie je natuurlijk niet als je rood licht gebruikt. Blauw en groen daarentegen gaan veel beter.

 

You may also like...