Rupus Recta-ish & Venus 29-04-2012

Twee snelle captures van Rupus Recta-ish gebiedje op de maan, en de planeet Venus. Allemaal lang geleden dat ik dit deed en ik heb niet gelezen hoe dat ook alweer ging. Gewoon ‘even snel’ wat fotonen gevangen en gestacked met Registax.

De Rupus Recta plaat is met iets meer dan 1000 frames gestacked. Venus met maar 160. En daar valt dan dus een stapel vanaf bij het optimizen.

Jammer van de blauwe waas op Venus. Voor de volgende keer zal ik de handleiding van Emil Kraaikamp er weer eens bijpakken. Er zit meer in denk ik. En een goede barlow zou wonderen doen. Ik heb nu een 2x TS gebruikt en die is r*k in vergelijking met de Klee die ik voorheen had geleend (maar nu niet meer heb).

Venus

 

Rupus Recta look-a-like op de maan

Apparatuur:

Robtics 70/420 ED doublet, Philips SPC900 webcam (unmodded) + UV/IR cut filter op Venus, Celestron Advanced GT (bruikleen) en een netbook met WxAstroCapture. Teleskop Service 2x achromatische barlow. Stacken is gedaan met Registax 5.1.

De seeing was verschrikkelijk. Alsof ik door een bak water zat te filmen.

You may also like...