Zon in K-line/CaK – 10-06 plm 20:00

Een eerste zon in Calcium Kalium. Je ziet dan de chromosfeer (met witlicht zie je de photosfeer) en vooral de fakkelvelden komen dan mooi in beeld. Opvallend véél fakkelvelden (faculae) vandaag overigens. Eerder vandaag was er ook al een M-klasse flare die met Ha kijkers zelfs zichtbaar was als lichte vlek.

Zon in CaK (chromosfeer) op 10-06-2012

 

Gemaakt met de 70mm F6 ED doublet, een DFK41AU02 webcam (1280×960, OSC) in RAW geschoten met IS.Capture, de bij de DFK meegeleverde capturing software. Filter op de camera was een 1.25″ doublestacked Baader CaK/K-line filter. Het debayeren is niet in de camera gedaan maar door IS.Capture. Filmpje was ongeveer 2.000 frames groot waarvan dik de helft meegestacked is door Registax 5. Nabewerking gedaan in Gimp en dat bestond uit wat runs van een high-pass filter, een sharpening run en wat curves.

Ik maak nu wel beeldmateriaal wat betere bewerking verdient zie ik dus ik moet me gaan inlezen op Registax 6 en dan vooral hoe je het alignen en stacken beter doet. Uit ditzelfde filmpje is dan zeker een betere plaat te halen maar dit is een leuk eerste resultaat!

Oh ja, montering was de good ol’ Vixen Polaris met simpel EQ2 motortje grof op noord uitgelijnd.

You may also like...