Tweede bicolor van Rosette. Ooit.

Een remake van die van gisteren. De OIII plaat is wel wat karig qua data en daardoor doet ‘ie onder voor de Ha. Toch even opnieuw gedaan. De alignment van de OIII en Ha plaat dit keer ook in Nebulosity gedaan. Die is daar véél beter in dan ik!

Dit keer heb ik wat settings afgekeken voor de color balans op deze site. Vervolgens naar eigen smaak wat mee gespeeld. Hoe het zit met clipping masks etc. weet ik nog niet en daar heb ik dus niets mee gedaan. Gewoon 2 lagen, eentje voorzien van rode tint en de andere groen. Vervolgens een flinke high pass filter erover gegooid en dat was het. Mijn scherm is overigens niet gecalibreerd maar een gewoon netbook schermpie dus geen idéé hoe dit er elders uitziet ^_^

2de editie van de bicolor plaat

Wat die groene ‘artifacten’ zijn in de kern van de nevel weet ik niet maar volgens mij horen die er niet (ze zitten in de OIII data, niet in de Ha data).

You may also like...